2 nye VSAT installationer fra FURUNO og Vodanet

15.04.2020

FURUNO DANMARK A/S og VODANET har sammen netop afsluttet installation af VSAT på endnu 2 grønlandske trawlere: POLAR AASSIK og POLAR NATAARNAQ.

I foråret 2020 har FURUNO DANMARK A/S netop afsluttet installation af VSAT på endnu 2 grønlandske trawlere: POLAR AASSIK og POLAR NATAARNAQ. De opererer langs Grønlands vestkyst året rundt og vejrforholdene samt de afsides fiskepladser, gør fartøjerne særligt afhængige af driftssikkerhed og produktkvalitet samt konfiguration af den komplette løsning. Løsningerne er ikke blot en sikker og stabil VSAT-løsning med data og telefoni, men inkluderer også total LAN IT netværksløsning om bord og integration med CCTV overalt på skibet. 

 

Installationerne er meget identiske med den der også netop er afsluttet på trawleren LOMUR

Installation og idriftsættelse af disse løsninger stiller naturligvis store krav til koordineringen fra FURUNO’s velrenommerede serviceafdeling. FURUNO DANMARK A/S har gennem mere end 20 år været i fronten med avancerede VSAT-løsninger til den maritime branche. Ikke mindst i Nordatlanten, hvor FURUNO er den foretrukne leverandør af komplette kommunikations løsninger tilpasset det individuelle fartøjs behov. FURUNO DANMARK A/S har en stab af specialuddannede og dedikerede serviceteknikere, som er certificeret i at installere og servicere Cobham og Intellian VSAT-løsninger til såvel Ku- Ka- som C-bånd, og leverer naturligvis også Iridium og Inmarsat back-up løsninger, således at skibene altid kan kommunikere med omverden.

FURUNO DANMARK A/S samarbejder med branchens førende satellit-operatører, for at opnå den bedste datakvalitet og dækning. Ikke bare de Nordatlantiske trawlere, men hele den maritime branche har et stadigt stigende fokus på IT-sikkerhed og øget behov for såvel konstant udveksling af data mellem skib og rederi og omverden i øvrigt, samt optimering af kommunikationsmulighederne for besætningen om bord. Hertil kommer krav om totalt integreret IT, og kommunikationsnetværk om bord. For at imødekomme dette har FURUNO allieret sig med den højt specialiserede maritime IT-partner Vodanet, hvis ekspertviden ligger i naturlig forlængelse af FURUNO DANMARK’s egne kompetencer. Dette samarbejde har gennem de sidste par år udartet sig i en række komplette kommunikationsløsninger, ikke mindst til de største og mest avancerede trawlere i Grønland. Det første skib var MARKUS, som nu har haft højhastighedskommunikation via VSAT siden februar 2019 til besætningens og rederiets store tilfredshed. En topmoderne trawler af denne kaliber stiller naturligvis mange krav til kommunikation og det kan du læse mere om på FURUNOs hjemmeside her. Efter den succesfulde installation på MARKUS har flere andre lignende skibe kommet til – og succesen fortsætter. 

Behovet for kommunikation er naturligvis meget individuelt – og derfor er FURUNO’s VSAT løsninger modulopbygget, således at vi kan levere præcist den løsning, der dækker det reelle behov. Og selvfølgelig tages der højde for mulighed for udvidelser når/hvis behovet ændrer sig. 

Kontakt FURUNO for mere information eller et uforpligtende møde med en VSAT konsulent.