FURUNO køber EMRI A/S

01.07.2020

FURUNO har i dag købt alle aktiviteter i EMRI A/S, som fra d.d. (1. juli 2020) er et 100% ejet datterselskab af FDKFuruno Danmark A/S.

 

EMRI udvikler, producerer og servicerer som bekendt avancerede autopiloter, manøvre og-styresystemer samt Joystick-og dynamiske positioneringssystemer. Furuno’s autopilot FAP-2000 - i dag FAP-3000 er OEM produkter fra EMRI ligesom vor fartpilot, der vil blive introduceret senere i år, er udviklet i tæt samarbejde med EMRI. 

EMRI, der har domicil i Herlev, har 22 medarbejdere fordelt med 8 ingeniører i udviklingsafdelingen, 6 + 4 medarbejdere for produktion og service samt 4 medarbejdere i salgs-/marketing og administration.

Selskabet, der blev grundlagt i 1972 af Christian Nørtoft Thomsen, blev for 9 år siden købt af Christians søn Claus Nørtoft Thomsen, der har været ansat i EMRI i 17 år, heraf de seneste 9 år som adm. direktør.

Claus fortsætter efter 1. juli som adm. direktør for EMRI A/S, der ikke skifter navn efter overtagelsen.

Årsagen til købet er begrundet i FEC’s planer om at positionere os stærkt indenfor storskibsmarkedet, Cruisemarkedet og fremtidige automatiserede skibe – ultimativt autonome skibe. EMRI’s know-how og erfaringer kompletterer således Furunos kompetencer og udvider vort produktprogram.

Udvikling og produktion i EMRI vil blive intensiveret og samarbejdet med vore kolleger i Furuno Finland (FFOY), der er stærkt involveret i vor ECDIS, vil ligeledes blive yderligere styrket.

Samarbejds- og forretningsforhold mellem FDK og EMRI vil forblive uforandret.

 

For mere information i den vedhæftede pressemeddelelse og se mere om EMRI på: www.emri.dk