FURUNO leverer udstyrspakke til topmoderne trawler

28.08.2019

Trawleren Odd Lundberg er blandt de mest moderne fartøjer af sin slags, og med sine 70m længe ligger den også blandt de helt store trawlere på havene. FURUNO har leveret en mængde udstyr, heriblandt en avanceret VideoWall løsning.

Det næsten hundrede år gamle norske rederi Lundberg fra 1918, er et særdeles kvalitetsbevidst rederi som alle dage har sat meget høje krav til standarden på deres nybygninger. I dag driver rederiet primært kombineret trawl- og notfiskeri, som Odd Lundberg også skal indsættes i.

 

 

Elektronikpakken

Rederiet lagde stor vægt på at få de mest moderne og sikkerhedsmæssigt bedste løsninger da skibets elektroniske udstyr skulle bestemmes. Med en så omfattende elektronikpakke er videopresentationen et vigtigt element i helheden. Skipperen skal kunne overvåge og betjene radar, ekkolod, sonar, kamerasystem og øvrig elektronik fra det aktuelle arbejdsområde, uanset om det er fra skipperstolen, brovingen eller agterbroen. Til dette formål er et avanceret, men let anvendeligt videowall system fra Furuno/Kramer installeret. Kunden har været med til at udvikle systemet for at få nøjagtigt de funktioner og den betjenings som han vil have. Med et enkelt tryk på en touch skærm kan man vælge presentation på alle 23 skærme i styrhuset. Systemet kan også betjenes via en smart phone eller en Ipad eller Android tablet og kan desuden overvåges fra rederikontoret via den nya Remote View funktion.

Radarsystemet FURUNOs seneste modeller og omfatter både en X-bånds version samt en S-bånd med en ny teknik, som giver en mere vedligeholdesefri funktion idet magnetronen er erstattet af en solid state komponent. WASSP systemet er opgraderet med en kraftigere sender og bedre filtre for bedre detektering af ekkoer under skibet og ud i en 120 graders vinkel på siden af skibet. Det giver et effektivt søgeområde på bunden som er 3 gange større end dybden, hvor det desuden effektivt viser hårdheden på bunden. Desuden er det nu integreret med TimeZero systemet hvor man dels ser ekkopresentationen og dels kan gemme informationen til næste års brug.

Læs mere om Odd Lundberg på FiskerForum her

Læs mere om FURUNOs VideoWall her

Læs mere om Radar FAR-2xx8 her