FLIR & Navigation i isfyldte farvande


Navigation i isfyldte farvande er altid en udfordring. I november 2011 testede FURUNO og FLIR infrarøde kameraer o/b på Oratank fra M.H.Simonsen ApS, i farvandene vest af Grønland.

Materialet herunder viser et sammendrag af resultaterne. Infrarøde kameraer skelner ikke imellem dag og nat, så mørke nætter fremstår som almindeligt dagslys på FLIR udstyret.

Læs mere om FLIR generelt 

 

 


PPI'en viser store mængder is i farvandet. Bemærk at afstandområdet er sat til 1.5 nm, hvilket betyder at isskosserne ligger ret tæt.

(Klik på billedet for at se forstørrelse)

 

 

 

 

 

Udsigten fra broen ud over dækket på Oratank. De to projektører i formasten er fikserede og virker som 'forlygter' mens en kraftig searchligt kan styres fra broen. Effekten vises godt på filmen nedenfor, hvor det også fremgår at den kraftige nedbør forringer forholdende.

 

 

 

 

 

Samme vinkel set med et FLIR kamera. Her kan isskosserne ses på lang afstand. Bemærk også hvordan de øvrige elementer virker i det infrarøde område. Varme fremstår mørk mens de kolde områder er hvide. Projektørerne i formasten er derfor sorte, mens isen der ligger i vandet er koldere, og derfor mere hvide end omgivelserne.


 

 

 

 


FLIR Video

 

Videoen her viser et sammendrag af optagelserne og der giver et godt indtryk af hvordan teknologien kan anvendes.

 

Herunder ses FLIRs egen præsentation - Ice Detection with Thermal Imaging - af de resultater som turen gav os.